Można przygotować dzień wcześniej i zabrać następnego dnia do pracy.
Na dwie niewielkie cukinie potrzebnych jest:
8 łyżek kaszy jaglanej
pól sera feta (np. Favita)
8 suszonych pomidorów
1/2 ząbka czosnku
bulion
szczypta ziół prowansalskich
Kaszę jaglaną upraż w garnku, aż zacznie wydzielać aromatyczny zapach, wypłucz wodą, zalej bulionem i gotuj na niewielkim ogniu przez około 20 minut.
W międzyczasie umyj cukinie, wydrąż ze środka pestki.
W międzyczasie umyj cukinie, wydrąż ze środka pestki.
Gdy kasza się ugotuje, wymieszaj ja z serem feta, pomidorami, przypraw solą i pieprzem do smaku, dodaj zioła prowansalskie.
Farsz nałóż do łódeczek z cukinii, posyp parmezanem i zapiekaj ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz